Om oss

Lungegaardens Buekorps er et buekorps for jenter,
drevet av jenter, på jenters premisser!


[Hvorfor begynne i buekorps?]
Vi mener det er mange fordeler med å
begynne i et buekorps. Her følger et par :
# Nye venninner i et godt miljø.
# Viktige erfaringer for organisasjonsarbeid og ledelse.
# Spennende turer og utflukter.
# En verdifull anledning til å være med å forme
tradisjoner som skal vare i hundrevis av år.

[Hvem kan begynne?]
Alle jenter mellom 5 og 23 år er velkomne
til å begynne hos oss.

For jenter mellom 5 og 7 år har vi et eget
alternativ som heter Lille Lungen, og som
er en del av Lungegaardens Buekorps.

I dag er vi cirka 30 aktive medlemmer mellom 5 og 24 år som har det veldig gøy sammen.


Fra feiring av 14 år på linje. (Fotograf: Henry Hui)

Vi ønsker alltid å bli flere, og håper at du kunne tenke deg å bli med! Kontingenten er kun kr. 300,- pr. år.

[Aktiviteter]
Lungegaardens Buekorps driver med de mest tradisjonelle buekorpstingene som tromming og marsjering, men utover våren, og om høsten/vinteren har vi mange sosiale aktiviteter og sammenkomster.

Halloweenparty 2007


Brann Stadion 2006[Buekorpsenes Dag (BkD)]
BkD har eksistert lenge, men jente-buekorps fikk ikke delta på denne begivenheten før i 2006. Vi har nå deltatt på tre markeringer av dagen dedikert til alle buekorpsene med aktive og tidligere aktive medlemmer i Bergen. BkD avholdes hvert fjerde år, sist avholdt i 2014. Vi marsjerer i tog med de andre buekorpsene og tidligere aktive medlemmer gjennom gatene i Bergen og det konkurreres også om byens beste slager og faneparade.


[Landtur]
I tillegg blir hver sesong avsluttet med en tur til et reisemål i Norge, og cirka hvert femte år reiser vi til utlandet. I 1999 reiste vi til London, i 2004 reiste vi til Stockholm og Gotland i 2009 reiste vi til Orknøyene og i 2015 reiste vi til Legoland i Danmark!


Londontur 1999


[Lokalet]
Vi har lokaler i Strømgaten 10 og området vi vanligvis bruker til marsjering er områdene rundt Lille Lungegaardsvann. Korpsets farger er rødt, blått og hvitt. Bevæpningen er buer og hellebarder, og marsjdagene foregår i hovedsak på lørdager og noen onsdager.

Dersom du vil begynne så kan du ta kontakt
med oss her, eller ringe eller sende en sms til:

Sjef Marita

[Til alle foreldre/foresatte]

Det å gå i buekorps er en unik og gammel tradisjon her i Bergen. Riktignok er det relativt nytt at jenter også har mulighet til å ta del i denne tradisjonen ettersom denne tidligere har vært forbeholdt gutter.

Lungegaardens Buekorps er startet på samme måte som guttekorpsene ble startet for over 150 år siden og drives på samme måte.

Det er dette som gjør buekorps til en helt unik erfaring; det er barna og ungdommen som selv har ansvaret for sin egen organisasjon. Riktignok får Lungegaardens Buekorps god støtte fra Tidligere Lungegaardsjenters Forening (TLF) og Foreldregruppen i Lungegaardens Buekorps (FG), men det er buekorpsets Råd som sitter med all myndighet. Rådet består av de medlemmene som demokratisk bli valgt hvert år av buekorpsets stemmeberettigede medlemmer.

Det å gå i buekorps er en svært allsidig fritidsaktivitet. Det er ikke bare marsjering som står på terminlisten, men også forskjellige sosiale aktiviteter. Vårt mål er å skape et godt og trygt miljø der alle er venner og ingen blir utestengt eller mobbet.

Det er mange som tror at buekorps er å leke krig. Dette er 100% feil. Buekorps er en ikke-voldelig organisasjon som heller konkurrerer på andre områder som, beste stil, beste oppvisning, dyktigste trommeslagere, idrett o.l.

Er det noe du lurer på? Ikke nøl med å ta kontakt. Du kan ringe, komme innom når vi har åpent lokale for å se deg om og snakke med oss, eller komme på foreldremøte (hold øye med terminlisten) for å møte Rådet eller andre foreldre/foresatte.

Print